‘'Uçaksız asla''

‘

Ünlü turizmci Sinan Vardar, yılar önce denediği Erdek, Turizmine, yine aynı reçeteyi yazdı. ‘'Uçaksız olmaz.''

Turizmci Sinan Vardar, Erdek`te incelemelerde... paylaşan: zeki-karadeniz

Erdekspor-Somaspor karşılaşması için Başkanı olduğu Somaspor ile Erdek’e gelen ünlü tur operatörü ve spor adamı Sinan Vardar, kentte yaptığı görüşmelerde yıllar önce yazdığı turizm reçetesini yine kopya etti.

Sinan Vardar’ı Erdek’te dostları Turizm vakfı üyesi Emin Can, Mustafa Kulalı ve Belediye Başkanı Hüseyin sarı karşıladı.

Çay bahçelerinde eski günlerin yad edildiği sohbetin ardından, Kaya Rock The’ye çıkıldı, Artake-Taş restoran ve muhteviyatı incelendi.

Başkan Hüseyin Sarı, Erdek’in Turizm’de yeniden ivme kazanması noktasında hem yerel yönetim olarak, hem de turizm işletmeleri anlamında yeniden planlanarak Erdek’in eski tatil ve konaklama performansını yakalayabilecekleri düşüncesini anlattı.

Sinan Vardar, Erdek’in babaannesinin kenti olarak, kendisi ve oğullarının sahibi olduğu Turlar vasıtası ile geçmişte önemli bir çalışma yaptıklarını ancak yabancı turist ’in ulaşım noktasındaki karayolu güzergâhının tatil planlamasında uygun olmadığı için bu projeden vaz geçtiklerini söyledi.

Vardar, ‘’Yabancı turist uçaktan indikten sonra en çok 3-40 dakikayı geçen kara yolculuğunu tercih etmiyor. Buda Erdek’e gelmek için Uçağın indiği İstanbul’dan ortalama 3-5 saat demek, Oysa Bandırma hava alanı uluslararası sivil açık olsa bu sorun kendiliğinden halledilmiş olacak, bu çalışmada bizim değil, siyasilerin yapacağı iş, Bandırma hava alanı uluslararası sivil havacılığa açılırsa ben üzerime düşeni yaparım.’’ Dedi.

Ünlü tur operatörü, Gençlik yıllarında Erdek Gençlikspor’da futbol oynadığını, havası, suyu, denizi ve doğası ile hayran olduğu Erdek için elinden gelem çabayı ortaya koymaya hazır olduğunu ancak, olmazsa olmazların ’da göz ardı edilmesinin meseleyi çözüme kavuşturmayacağını söyledi.

 

 

 




Hasip
13.10.2014 00:08:18
Erdek - Ocaklar otelcileri bir araya gelip bir fon oluştursun buna belediyede katkıda bulunsun bir deniz otobüsü satın alınsın. maliyetin biraz üstüne 20tl istanbuldan yolcu taşınsın. yaz sezonu dışında bayi toplantılarına istanbuldan denizotobüsü otellere yolcu taşır. Kapıdağa 10.000 bıldırcın sülün salın av turizmi yapın. Ocaklar Turanlı arası patika tracking güzergahı yapılsın. turizm 12 aya ucuz ulaşım ile yayılınca 12 ay açık tesisler ile hem yatırımcı hem personel hem esnaf canlanır. formül ucuz ulaşım, alternatif turizim(bayi toplantısı av ve doğa) 12 ay açık tesisler. ayrıca erdek sahildeki tüm çaybahçeleri yıkılsın, erdek çarşı denize kavuşsun erdek hastaneden rıhtim restorana kadar tüm ara sokaklarda küçük mekanlar açılsın bir sokak barlar sokağı olsun. belediye bina altındaki ve sokaklardaki mekanlardan alacağı işgaliye çaybahçesi kirasından fazla olur. Erdek daha sıcak ve sevecen makanlarla değişik bir kisveye bürünür. yazılacak daha çok şey var. burada yer yok belediye fikirlerimin devamını merak ediyorsa irtibata geçsin

  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı